Friday, November 30, 2007

Blåbärskungen om ekohandel?

Jag ville gärna kommentera artikeln nedan, men det visade sig att man bara kunde registrera att man VILLE kommentera, men att just själva kommenterandet var tyvärr omöjligt...

Nåväl:

city.se/cityjobb/1.914315/halsa-och-smak-viktigare-an-miljon

Den filosofiska frågan om vad som ska till för att man ska få vara nöjd, eller kalla något eko infinner sig. Är Blåbärskungen bra ur ett eko-perspektiv?

-- Definitivt, tycker jag. Det rör sig om hans ekonomiska realiteter och hans syn på ekohandel. Han kanske inte leder den globala omställningen precis, men om ett intresse för naturprodukter skulle följa på hans företag är jag nöjd. Ekohandel och progressiva insatser handlar inte om att avstå saker, önska saker eller be till Gud. Precis som allt annat viktigt når vi dit genom idogt arbete och alla gör sitt till.

Om element av hyckleri ingår i Blåbärskungens marknadsföring, eller vår egen på ekohandel.se må det vara hänt. Var och en gör sitt, och vi får alla balansera in lite kritik med smicker och beröm.

Tyck till, den som vill. Har Blåbärskungen med ekohandel att göra? Gör han bra grejer för ekohandel? För Sverige? För blåbären?

No comments: