Saturday, December 1, 2007

"Varför inte Rättvis Handel..?!?" ( Part One )

Jo då. Vi stödjer Rättvis Handel. Man kan handla Fair Trade-produkter på ekohandel.se

Det inkommer tips ibland, om att vi borde satsa mer på Fair Trade. Resonemang om Fair Trade / Rättvis Handel är på det hela taget vanliga när man pratar om ekohandel.

Tips är generellt glädjande och nästan alltid ett tecken på engagemang och intresse i det vi arbetar med. Men ibland kan det kännas tungt också. Faktiskt. När det förväntas lite luddigt att den som arbetar så hårt med ekohandel (en bra sak, tycker de flesta) borde överväga att också arbeta med "rättvis handel" (en annan bra sak).

När man redan satsar allt man har på en vision som upptar hela ens tillvaro prövas verkligen toleransen av den som ber en satsa lite mer på något de tycker är "också en bra grej".

Men ibland känner vi likadant. Det ska sägas. Vi började själva i den änden; vi ville arbeta med någonting meningsfullt. Framför allt ville vi då som nu bidra till att förändra människors förhållande till varandra, vår naturmiljö och jordens resurser. Och en del av våra produkter är alltså Fair Trade.

Skulle samma tipsare råda en psykiatriker att hålla gudstjänster eller engagera sig mer politiskt -- medan de ändå håller på..? Skulle de tipsa en pianist om att satsa på gitarr också..? Hur skulle deras liknelse se ut?

Kanske är det så enkelt att en del gillar Fair Trade bättre än ekohandel. Inte så mycket ett tips som en önskan alltå..? Vi får vara öppna för den tolkningen.

Tips välkomnas ändå. Verkligen. Det är viktigt att vi vet hur människor känner, och det ÄR generöst att ge goda råd, de bästa råd man har att ge. Dessa råd får gärna handla om hur vi kan driva företaget på ett bättre sätt.

Eller kanske pratar vi om att hjälpa till mer konkret:

Länkning till ekohandel.se är enkelt, gratis och samtidigt överlägset mest värt. Om någon vill dra sitt strå. Sen får man ju gärna handla på sajten också, men kanske inte "bara" för att vara snäll ;-)

No comments: